12PL: de mooiste verhalen over de archeologie van Flevoland

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

De 12 Provinciën Lezingen hebben Flevoland bereikt. In deze archeologie-reeks, georganiseerd door Hazenberg Archeologie en het Rijksmuseum van Oudheden worden de mooiste verhalen verteld over opgravingen uit alle provincies. Op 28 februari om 14.00uur  is het de beurt aan Flevoland. De geschiedenis van Flevoland kenmerkt zich door de snelle afwisseling land-water-land. Zo’n 6000 jaar geleden woonden er al mensen. In de buurt van Swifterbant zijn hiervan de resten ontdekt. Die Swifterbantcultuur kent al een lange onderzoekstraditie. Daan Raemaekers, hoogleraar Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen vertelt over het prehistorische leven in Flevoland en het Nieuwe Swifterbant Project. Daarna is het woord aan Jan van Doesburg, senior-onderzoeker Middeleeuwen en Nieuwe Tijd bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hij vertelt over de burchten van de ‘Heren van Kuinre’ (1200-1500), die onder zijn leiding zijn opgegraven in Noordoostpolder. De laatste lezing is van maritiem archeoloog Alice Overmeer. Zij vertelt over scheepsarcheologie in Flevoland. Met zijn 435 scheepswrakken met daarin maar liefst 33.000 voorwerpen is de provincie Flevoland immers is het grootste ‘droge’ scheepskerkhof ter wereld.

Dit belooft wederom een boeiende editie van de 12PL te worden. Voor het programma, klik hier.
Om je aan te melden, klik hier.

In Flevoland worden beschermde scheepswrakken gemarkeerd. Op de achtergrond graaft Alice Overmeer zelf een ander schip op.
In Flevoland worden beschermde scheepswrakken gemarkeerd. Op de achtergrond graaft Alice Overmeer zelf een ander schip op.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten