Boekwinkel


Diensten

Elk jaar verschijnt een aantal nieuwe (populair-) wetenschappelijke Hazenberg Archeologie publicaties. Deze geven wij zelf uit, waarbij we samenwerken met betrouwbare vormgevers en drukkers. Naast deze ‘eigen publicaties’ worden onze specialisten veel gevraagd om bijdragen aan publicaties van derden te leveren.


Naar Online boekwinkel

Onze reeksen

Hazenberg Archeologie is uitgever van drie publicatiereeksen. Voor lezers van elk niveau van interesse in archeologie hebben wij iets moois in huis!

Stap in het Verleden

De reeks Stap in het Verleden is een serie toegankelijke publieksboekjes over de archeologie en geschiedenis van een bepaalde plek in een bepaalde periode. Bijvoorbeeld: Wijchen in de middeleeuwen. De boekjes worden gekenmerkt door hun verhalende karakter, hun handzame formaat en de vele foto’s en illustraties.

Romeinen in…

De reeks Romeinen in… is een serie publieksboeken voor de lezer die alles wil weten over het Romeinse verleden van zijn stad. Bijvoorbeeld: Romeinen in Woerden. In deze rijk geïllustreerde boeken neemt een archeoloog u bij de hand op een ontdekkingsreis langs schitterende vondsten, verhalen en reconstructietekeningen.

Hazenberg Archeologische Serie

De Hazenberg Archeologische Serie is een serie wetenschappelijke publicaties van- en voor archeologen. Het publiceren van archeologisch onderzoek kun je op verschillende manieren doen, maar een HAS is per definitie een luxe en complete uitgave, in kleur. Bijvoorbeeld: Een merovingisch grafveld in Wijchen. De beste specialisten van Nederland werken mee aan onze publicaties.

Verkooppunten

De publicaties van Hazenberg Archeologie zijn te bestellen via deze webshop. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar op een aantal vaste verkooplocaties:

Rijksmuseum van Oudheden
Adres: Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Openingstijden: dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur (schoolvakanties ook op maandag open)

Museumpark Archeon
Adres: Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan den Rijn
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 17:00 uur, zaterdag en zondag: 12.00 – 17.00 uur

Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM, Zwammerdam
Adres: Spoorlaan 19, 2471 PB Zwammerdam
Openingstijden: alle dagen: 10:00 – 16:00 uur

Museum het Valkhof
Adres: Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen
Dinsdag t/m zondag: 11.00 – 17.00 uur

Overig
De titel ‘Varen op de Romeinse Rijn’ is verkrijgbaar bij Boekverkopers Van Stockum en Kooyker (beide op de Breestraat in Leiden
De titel ‘Varen op de Romeinse Rijn’ is verkrijgbaar in Castellum Hoge Woerd in De Meern