Afscheid Rozemarijn Buitenhuis, vertrek naar Utrecht

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Na ruim 4 jaar vertrekt Rozemarijn Buitenhuis bij 1Arch / Hazenberg Archeologie. Binnengekomen als student van Saxion Hogeschool en Universiteit Leiden, inmiddels opgewerkt tot ervaren beleids- en publieksarcheoloog.

Tom Hazenberg en Rozemarijn Buitenhuis bij de kaart van de Romeinse Kust (april 2016).

Naast het vele organisatorische werk en archeologische adviezen springt een aantal bijzondere projecten in het oog. Buitenhuis verzorgde de vormgeving en uitgave van enkele enkele van de belangrijkste uitgaven van de Romeinse Limes, zoals Noordwijk aan de Rijn (2015), Varen op de Romeinse Rijn (2016), Romeinse Kust (2016) en Romeinse Helmen van Nederland (2017).

Rozemarijn Buitenhuis met Paul van der Heijden tijdens de presentatie van “Romeinse helmen in Nederland” in museum Valkhof in maart 2017.

Zeer recent kwam ook uit The Lower German Limes (2018), de 3-talige internationale publicatie die is geschreven in het kader van de nominatie van de Romeinse Limes als UNESCO Werelderfgoed.

Tom Hazenberg, Cees van Rooijen (RCE), Annemarie Willems, Erik Graafstal (Utrecht), Rozemrijn Buitenhuis, Tamar Leene (NLS) vieren het verschijnen van de Frontiers of the Romean Empire, The Lower German Limes in het Nederlands Openluchtmuseum (oktober 2018)A

Ook was Buitenhuis medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van de zeer succesvolle tentoonstelling Romeinse Kust die in de periode 2016 – 2018 reisde van het RMO (Leiden), via Huis van Hilde (Noord-Holland, Muzee (Zuid-Holland) naar het Zeeuws Museum (Zeeland) en 115.000 bezoekers trok.

Rozemarijn Buitenhuis, Tom Hazenberg en Tanja van der Zon (RMO) poseren trots voor de Taffehtempel ter ere van de opening van de tentoonstelling Romeinse Kust.

Een ander hoogtepunt in haar werk bij 1Arch / Hazenberg Archeologie is de realisatie van het Limes Bezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam. Voor NIGRVM PVLLVM maakte zij samen met Claudia Thunnisen (Thunnissen Kunst & Cultuur) de museale opstelling in het Grand Café de Haven op het terrein van de zorginstelling Ipse de Bruggen, waar meer dan 500 cliënten wonen, werken en recreëren. NIGRVM PVLLVM werd op 15 april 2016 groots geopend door gedeputeerde van Zuid-Holland Rik Janssen.

Rozemarijn Buitenhuis richt het Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam in (april 2016).

De laatste periode – ze  werkte toen al deeltijds bij de gemeente Utrecht – zette Buitenhuis zich in voor de archeologische monumentenzorg in commerciële woningbouw in Oegstgeest en Katwijk voor Adriaan van Erk projecten. Daarnaast ondesteunde ze Hazenberg met de expositie in de nieuwe Romeinse Restauratiewerf in Museumpark Archeon. Daar loopt sinds januari 2018 de restauratie van de wereldberoemde collectie Zwammerdamschepen onder de naam Operatie Zwammerdamschepen.

Rozemarijn Buitenhuis presenteert het Limes Journaal van 17 september 2018.

En tenslotte trad ze ook op als presentator van het Limes Journaal. Kijk daar zeker even naar!

Tom Hazenberg bedankt Rozemarijn Buitenhuis voor haar inzet, enthousiame en goede samenwerking. Hij wenst haar een prachtig vervolg bij de archeologische dienst van de gemeente Utrecht op haar succesvolle begin bij Hazenberg Archeologie.

Buitenhuis en Hazenberg bij het afscheid op 29 november 2018.

 

 

 

 

 

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten