De Limes voor Iedereen!

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Bij de ontwikkeling  van de Neder-Germaanse Limes tot en aantrekkelijke erfgoedlijn wordt steeds meer aandacht besteed aan het toegangankelijk maken voor bezoekers met een beperking. Ook zou dit nieuwe werelderfgoed een breder publiek moeten aanspreken dan militair-historisch geïnteresseerden. Tom Hazenberg speelt hierin een actieve rol en heeft begin september twee presentaties gegeven op het jaarcongres van de European Assosiation of Archaeologists (EAA). 


Samen met onderzoeker Monique van den Dries van de Universiteit Leiden presenteerde hij het onderzoek naar de ervaringen van cliënten van de zorginstelling Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Wat vinden zij van de het Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM dat op hun terrein ligt? Genieten ze van de mooie tentoonstelling? En ontmoeten ze de limes-toeristen die NIGRVM PVLLVM bezoeken?


Een tweede presentatie op het EAA-congres gaven Tom en Monique samen met Menno Welling (Reinwardt Academie, museologie), Annemarie Willems (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, erfgoed samen met bewoners) en Marco Simjouw (Zuid-Holland, projectleider erfgoedlijn Limes). In deze presentatie lieten ze aan de Europese collega’s zien hoe de Romeinse grens in Nederland “welkom” zal worden gemaakt voor iedereen door samen te werken en kennis en ervaring uit te wisselen tussen deskuniden uit diverse disiplines.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten