East meets West , Limes-fietstocht in de regio Nijmegen, Arnhem en De Liemers

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Tijdens de Nationale Archeologiedagen fietste archeoloog Tom Hazenberg langs de Limes en ging op bezoek bij de Limes presentatie units.

De fietstocht begon vrijdag 18 juni door het land van Lent en Gendt, bij Floris bij de Doornenburg om uit te komen bij de Liemers.

Archeoloog Tom Hazenberg: ‘Een oude droom komt uit: de Bijlandse Waard bezoeken. Die locatie ken ik alleen van de Limesfühter van Bogaers en Rüger. Nu met eigen ogen gezien. En de mooie replica van de grafsteen van Marcus Mallius. Gisteren het origineel bewonderd in Museum Valkhof’.

Toppunt van de eerste dag is de boekpresentatie van Wil Kuijpers over castellum Loowaard. Stijn Heeren noemt het “een boek van formaat”.

De tweede dag begint met een heerlijk ontbijt en het uitstippelen van de dagmars: Meinerswijk, Drielsemeer, Kerkmuseum Elst en dan weer naar de Waal.

Een bijzondere ervaring Elst: Kerkmuseum was dicht maar koster Rob Coenen liet ons binnen om de 2000 jaar cultusplaats te beleven: 2 Tempels en vier kerken. Rob liet ook trots de livestream-kerkdienst opstelling zien. En de funderingen van Romeinse tempel 2. Stilte en dankbaarheid.

Als afsluiter een spektakelstuk: Het Gezicht van Nijmegen.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten