Hazenberg Archeologie hofleverancier Odyssee-expositie in RMO

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Jan Trimpe Burger in vroeger tijden en na zijn pensionering. Hazenberg Archeologie heeft twee van zijn opgravingen mogen helpen afronden, Goedereede Oude Oostdijk en Aardenburg.
Jan Trimpe Burger in vroeger tijden en na zijn pensionering. Hazenberg Archeologie heeft twee van zijn opgravingen mogen helpen afronden, Goedereede Oude Oostdijk en Aardenburg.

Maandag 14 april 2014 opent de tentoonstelling “Bij nader inzien” in het Rijksmuseum van Oudheden over de 31 vergeten opgravingen die alsnog zijn gepubliceerd. Hazenberg Archeologie heeft met vele partners vijf van deze opgravingen voor haar rekening genomen. Hazenberg Archeologie was  (mede)verantwoordelijk voor:

1) Wijchen, het merovingische grafveld (2010) met gemeente Wijchen, provincie Gelderland, Kasteelmuseum Wijchen en NWO;

2) Valkenburg-Romeinse vicus De Woerd (2012) met gemeente Katwijk, Universiteit Leiden en MinOCW/NWO;

3) Den Haag-Romeinse kustfort Ockenburgh (2012) met gemeente Den Haag en MinOCW/NWO;

4) Goedereede-Romeinse haven aan de kust (2012) met gemeente Goedereede, Universiteit Leiden en MinOCW/NWO;

5) Aardenburg-Romeins fort en agglomeratie aan de kust (2013) met provincie Zeeland, gemeente Sluis, Universiteit Gent, SCEZ, MinOCW/NWO.

Deze projecten zijn  ieder voor zich afgerond in een wetenschappelijke en een publieksgerichte publicatie, een publiekscongres en/of een expositie. Tom Hazenberg is alle partners en bijdragende onderzoekers dankbaar voor de enorme inspanning en prachtige resultaten.

De opgravingen 2-5 liggen allen in het kustgebied en hebben Tom Hazenberg geïnspireerd tot het concept “Romeinse Kust”. Hierover is alle te lezen op www.RomeinseKust.nl. Ook heeft Hazenberg hierover enkele weken geleden een lezing gegeven op de Newcastle University.

Alle boeken, zowel wetenschappelijk als publiekgericht, zijn uitgegeven bij Hazenberg Archeologie. Om deze boeken te bekijken en te bestellen, klik hier.

Voor informatie over de tentoonstelling “Bij nader inzien”, klik hier.

 

 

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten