In het kielzog van de Romeinen

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

In 2020 vertrekt een sloep op zaterdag 2 mei, zaterdag 6 juni, zaterdag 4 juli, zaterdag 18 juli, zaterdag 1 augustus, zaterdag 15 augustus en zaterdag 29 augustus vanaf de Apothekersdijk in Leiden voor een vaartocht over Oude Rijn, ooit de noordgrens van het machtige Romeinse rijk. En u kunt meevaren!

Varen, Park Matilo en Romeinse lunch

Ver voor de komst van ons moderne vervoer in de tijd van het Romeinse Rijk was de Oude Rijn al een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa. Een tocht van ongeveer 4 uur brengt u op een verrassende manier door de geschiedenis van deze Romeinse grens, ook wel limes genoemd, en ons cultureel erfgoed. In Park Matilo, waar 2000 geleden het Leidse grensfort het Kanaal van Corbulo bewaakte, wordt u ontvangen door een deskundige gids die u mee loodst door de tijd van de Romeinen.

U wandelt langs het castellum, de poorten en de groene tuinen. Vol van alle verhalen wordt u een Romeinse lunch aangeboden bij Hoeve Dijkzicht in Polder Achthoven. U kunt hier het rijksmonument bezichtigen met verrassende mogelijkheden. Na de lunch vaart u weer terug naar de Apothekersdijk in Leiden.

Tijden en kosten

De start van dit programma is om 10.00 uur vanaf de Apothekersdijk 5 en de terugkomst is rond 14.00 uur op dezelfde locatie.

Kortom; een ochtend en middag vol geschiedenis, gezelligheid, een heerlijke lunch en vaarplezier. Voor dit unieke arrangement betaalt u € 35,- per persoon voor een volwassene en kinderen (t/m acht jaar) betaalt u €25,-

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten