Lezing Scheepvaart en handel in de Romeinse Tijd

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

In de afgelopen jaren is er veel nieuwe informatie over Romeins erfgoed in Nederland beschikbaar gekomen. In een zestal lezingen van maximaal 1,5 uur kan ook u inzage krijgen over de stand van de huidige wetenschap op dit terrein. Tom Hazenberg verzorgt de tweede lezing, op donderdag 25 februari om 15.00 uur. Het onderwerp: de scheepvaart en handel in de Romeinse tijd met een bijdrage over riviertransportschepen van het type `Zwammerdam’ . Met artefacten, filmpjes en gelegenheid tot online-vragenstellen. Aanmelden via https://historizon.nl/event/cursus-romeins-erfgoed-in-nederland/


Tom Hazenberg neemt u mee naar het belang van de Rijn en scheepvaart in de Romeinse tijd, de achtergrond van de riviertransportschepen van het type `Zwammerdam’: over hun ontdekking, het onderzoek en hun belang voor het grootschalige transport langs de Noordgrens van het Romeinse rijk tussen Germania en Gallia enerzijds en de Noordzee en Britannia anderzijds. Veel aandacht voor de limes, de Romeinse kust en ook de godin Nehalennia zal niet ontbreken.

U krijgt ook de laatste stand van zaken te horen – en te zien!- over de vrijwel voltooide restauratie van de Zwammerdam 2 en de start van de restauratie van de Zwammerdam 6. Zowel de Romeins Restauratiewerf in Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn en en vindplaats en Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam gaat u getoond worden.

Historizon organiseert reizen en dagtochten met historische thema’s. Afgelopen jaar lag dat natuurlijk wat ingewikkeld en hebben ze zich toegelegd op online lezingen en cursussen. Op www.historizon.nl vindt u daar meer over.
U kunt zowel voor alle als per lezing inschrijven.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten