Met de Cultuurprijs 2018 Europa rond

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Een jaar is verstreken sinds Tom Hazenberg de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurprijs Zuid-Holland ontving. Het hele jaar 2018 stond in het teken van versterken van het nationale en  internationale netwerk van mobiel Romeins erfgoed en maatschappelijke impact van erfgoed.

Dit tournee bracht hem op vele plekken in Europa:
Hericoast Workgroup in Burgas i(Bulgarije)
KAFU-symposium in Warschau (Polen)
Opening Limes-Expo in de EU-delegatie in Londen
Limes Congres in Belgrado en Viminacium (Servië)
ISBA Congres in Marseille/Arles (Frankrijk)

De reis van Hazenberg is nog niet voorbij en ook het werk langs de Limes in Nederland zal worden voortgezet. Naar verwachting in samenwerking met het verbrede internationale netwerk dat de prijs van het Prins Bernard Cultuurfonds heeft opgeleverd.

Maart 2018:  Tom Hazenberg koestert het kunstwerk als trofee voor zijn prijs. Op de achtergrond Jaap Smit, voorzitter van hert Cultuurfonds Zuid-Holland.
Mei 2018: In een villa aan de Zwarte Zee in Burgas (Bulgarije) presenteren Carla Concalces (Universiteit van Porto) en Dirk Gotzmann (Civilscape, Bonn) projecten over het erfgoed langs de Europese kusten en de mensen die er wonen.
Juni 2018: Tom Hazenberg vertelt hoe vergeten onderzoek langs de Nederlandse kust een publiekslieveling werd. In de prachtige aula van de Universiteit van Warschau.
Juli 2018: Beschermheer van de North England Civic Trust is Prins Richard, de Hertog van Gloucester. Hij opende de Limes-tentoonstelling in de EU-delegatie in Londen en was erg geïnteresseerd in het Nederlandse Limes-erfgoed, de Zwammerdamschepen.
Oktober 2018: De opgraver van de Arles-Rhône 3 leidt de deelnemers rond langs zijn ontdekking in het Musée Arles Antique.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten