Moederdag tijdens de 1e Romeinse Zondag in Park Matilo

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Zondagmiddag 10 mei van 12 tot 16 uur is Park Matilo bij Leiden Roomburg het decor van een gezellige Romeinse middag met een boogschietdemonstratie, rondlleidingen door het Park, langs de Romeinse geschiedenis en de Historische tuinen. Ook is een aantal Romeins boeken te koop, Romeinse kruiden en versnaperingen. Daarbij wordt de prachtige film vertoond hoe Park Matilo is gebouwd en wordt de Romeinse app `Langs de Limes’ landelijk gepresenteerd. En voor de eerste 25 moeders ligt een Moederdagpresentje klaar!

De Romeinse Zondag in Park Matilo is onderdeel van de Romeinse Limes Zomer, een landelijk initiatief. De Romeinse Limes is de noordgrens van het Romeinse Rijk. Park Matilo ligt precies op de plek waar in de eerste eeuwen van onze jaartelling het Romeinse grensfort Matilo lag, als onderdeel van de Romeinse limes.

Jarenlang is gewerkt om het grootste onzichtbare Romeinse monument van Europa, de Romeinse Limes, op steeds meer plekken zichtbaar te maken. Door alle locaties aan de Romeinse Limes tegelijkertijd open te stellen wordt het publiek bekend met de rijkdom en diversiteit van dit monument midden in ons drukke polderland.

De Romeinse Limes Zomer is een serie van vijf weekenden van mei tot en met september 2015. Ieder tweede weekend van de maand openen musea, parken, horecagelegenheden, jachthavens, forten, landwinkels, speeltuinen en nog veel meer organisaties langs de Limes hun deuren. Het eerste Romeinse Limeszomer weekend wordt feestelijk geopend in Woerden op 10 mei.

De Romeinse Zondag in Park Matilo is een initiatief van de Stichting Mooi Matilo en wordt uitgevoerd met tal van enthousiaste personen en partijen. De eerste edities van dit maandelijkse evenement zullen bescheiden zijn. Het is echter de bedoeling de Romeinse Zondagen te laten uitgroeien tot een aantrekkelijk, leerzaam en gezellig limes-feestje voor jong en oud.

Actuele informatie:

www.romeinselimeszomer.nl
www.langsdelimes.nl
@LimesNL

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten