Opening Historische Tuinen in Park Matilo

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Op zaterdag 2 mei heeft Tom Hazenberg de openingshandeling verricht van de Historische Tuinen in Park Matilo. Daar hebben Stichting Salix en het historische evenementenbedrijf Prae de Romeinse tuin en Kloostertuin bedacht én gemaakt. De opening van de tuinen viel samen met de eerste dag van de nationale Romeinenweek.

De tuinen zijn het werk van Dorothee Olthof, Ellis Grootveld en Ludy Feijen. In hun openingspresentatie bedankten ze talloze vrijwilligers en subsidiegevers. Ook riepen ze nog mensen om te helpen de tuinen te onderhouden. Hazenberg benadrukte in zijn openingspraatje dat de inititiatiefnemers de Romeinse Limes en Park Matilo weer mooier hebben gemaakt en tot leven brengen voor wijkbewoners, scholieren en limes-toeristen.

De tuinen zijn altijd toegankelijk in openbare Park Matilo. Wie meer over de gewassen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen te weten wil komen is welkom op zondag 10 mei van 12 – 16 uur op de Romeinse Zondag in Park Matilo. Deze maandelijkse activiteit maakt deel uit van de Romeinse Limes Zomer.

Onderschrift foto: Tom Hazenberg biedt aan Ludy Feyen en Dorothee Olthof rozen aan, een voor elke tuin.

 

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten