Project Romeinse Kust gaat internationaal

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Woensdag 5 juni is Tom Hazenberg gastspreker op de Northern Roman Frontier Seminar in Newcastle (GB). Tom is daar op uitnodiging van de Universiteit van Newcastle.  Hij zal het gaan hebben over “Bridging the North Sea” , een internationale uitbreiding van het succesvolle project Romeinse Kust.  De lezing die Tom Hazenberg mede namens archeoloog Tatiana Ivleva geeft, kan beschouwd worden als informele start van het internationale project ‘Bridging the North Sea’.

‘Bridging the North Sea’
Het project  ‘Bridging the North Sea’ beoogt met archeologisch onderzoek van de Noordzee en haar kusten in Romeins tijd het begrip te vergroten voor leefomgevingen langs de Noordzeekusten, in verleden en heden. Het brengt internationale professionals samen en laat archeologen en historici samenwerken met ambtenaren en bewoners om dit thema aan te snijden.

Het initiatief voor het project ligt bij 1Arch/Hazenberg Archeologie, samen met Universiteit Leiden en RMO en Nationaal Romeins Scheepvaart Museum (i/o).  Deze partners uit de regio Leiden/Alphen aan den Rijn nodigen partners uit de regio Newcastle uit deel te nemen. Newcastle University en Tyne & Wear Museums ontplooien activiteiten gericht op Hadrian’s Wall en zijn mede daardoor beoogde deelnemers.

Zie video https://youtu.be/HQPysailGU0: professor Ian Haynes, Newcastle University

Blog Walk Walk
Ter gelegenheid van zijn optreden op de NRFS wordt via www.RomeinsKust.nl  de blog van Toms’ Wall Walk volledig herhaald. Hij liep deze tocht langs Hadrians’ Wall precies twee jaar geleden, in 2017. De dagelijkse herhaling van de serie start op zaterdag 8 juni .

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten