Save the date: symposium Romeinse kust op 23 april 2018

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Na een succesvolle eerste symposium ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Romeinse kust’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden wordt een tweede congres georganiseerd in het Zeeuws Museum in Middelburg. De focus van deze keer ligt met name op de Zeeuwse en Vlaamse kustgebied en de transportroutes uit de Romeinse tijd. Naast Nederlandse sprekers zullen er ook bijdragen zijn uit zowel België en Engeland. Het volledige programma en overige informatie worden begin maart bekend gemaakt.

Het symposium vindt plaats op maandag 23 april 2018 in de Oude Dormter (Filmzaal) van de Provincie Zeeland aan het Abdijplein in Middelburg. U kunt natuurlijk ook de tentoonstelling bezoeken: speciaal voor de deelnemers van het symposium opent het Zeeuws Museum zijn deuren op deze maandag. De organisatie is in handen van de SCEZ, het Zeeuws Museum en 1Arch / Hazenberg Archeologie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Romeinse Scheldehaven Ganuenta met Nehalenniatempel bij Colijnsplaat (illustratie: Mikko Kriek, Robert van Dierendonck en Rijksmuseum van Oudheden Leiden)

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten