succesvol digitaal symposium ALApp in Landshut

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Van 17 februari tot vrijdag 1 maart bezocht Tom Hazenberg het Digital Symposium van ALApp in Landshut (D), voor een internationaal gezelschap van Limesprofessionals. Centraal stonden hierin digitale mogelijkheden als de apps van de Antonine Wall en de Bovengermaans-Raetische Limes. En de branding en marketing hieromtrent.
Tom: “Voor mij is dit symposium een groot succes t.a.v. de kwaliteit van de geboden informatie, de kennisuitwisseling en de netwerkgelegenheid”.

De ca. 60 deelnemers van alle delen van de Limes in Europa – waaronder Mariëlle Beukers van Romeinse Limes Nederland – kregen op dag 1 vooral uitleg over de ontwikkeling en de mogelijkheden van de apps. Op dag 2 stond het gebruik centraal. Men trok daarom het veld in, naar de Romeinse tempel in Eining-Weinberg om precies te zijn.

Points of Interests

De app bestaat uit een overzichtskaart met daarop Point of Interests die zowel thuis als in het veld zijn te bekijken. Zodra je in de buurt van een informatiepaneel komt, richt je je telefoon hierop waarna aanvullende informatie op je telefoon verschijnt. Niet alleen tekst maar ook video’s, 3D-scans van spectaculaire vondsten en 3D-reconstructies van bijvoorbeeld tempels of forten door middel van augmentend reality.  Het is de bedoeling dat deze Limesapp in alle delen van de Europese Limes gebruikt kan worden.

Tom: “We hebben in Nederland al een aantal apps zoals “Langs de Limes” en “TimeTravel” die zeker zo goed zijn als deze app. Met het oog op marketing en overzichtelijkheid voor het publiek is het nuttig om de bestaande apps in Nederland te koppelen aan deze ALApp. Dit zal een wel een uitdaging zijn.

Tom nam deel aan dit symposium op uitnodiging van projectgroep ALApp, bestaande uit Schotten, Duitsers en een Oostenrijks bedrijf. Het symposium was de  afsluiting van het project. De bijeenkomst werd afgesloten met een persconferentie in bijzijn van de Landsambt Herr Neumeier en de directeur van de lokale Sparkasse. De Sparkasse Stiftung voor innovatieve en maatschappelijke projecten is een van de sponsoren en houdt zijn domicilie in Landshut. Alsmede de Europese Unie in het Creative Europe Programme.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten