Tom Hazenberg: gastcurator bij RMO voor tentoonstelling ‘De Romeinse Kust’

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden heeft Tom Hazenberg uitgenodigd om als gastcurator mee te werken aan een tentoonstelling over de Noordzeekust in de Romeinse tijd. Hazenberg werkt hierbij intensief samen met projectleider Tanja van der Zon en conservator Ruurd Halbertsma (beiden RMO).

De tentoonstelling zal aan het grote publiek het verhaal vertellen van de rijke Romeinse kustgeschiedenis in Nederland en toont ontdekkingen van Texel tot Zeeuws-Vlaanderen. Deze unieke noord-zuid benadering van de ‘Romeinen in Nederland’ in het RMO is mede gebaseerd op resultaten van archeologisch onderzoek in veel Romeinse kustplaatsen uit de afgelopen vijf jaar.

Hazenberg Archeologie speelde een grote rol in de meeste van deze onderzoeken en Tom Hazenberg heeft dit onderzoek bijeengebracht op de website RomeinseKust.nl. Directeur Wim Weijland van het RMO, heeft vervolgens het initiatief genomen om deze Romeinse Noordzeekust te presenteren in het museum. Naar verwachting is het resultaat in 2016 te bewonderen. Ondertussen zijn al veel publieksboeken en rapporten over de Romeinen langs de Noordzeekust te koop op www.hazenbergarcheologiepublicaties.nl en in de Museumshop van het RMO.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten