Apps zijn niet meer weg te denken tegenwoordig. Ook archeologische projecten zoals de Limes, `Operatie Zwammerdamschepen’ en Park Matilo maken hier gebruik van. Tom Hazenberg bemerkte dat veel van de apps nog niet het gewenste bereik hebben onder geïnteresseerden. Daarnaast staat de ontwikkeling van nieuwe technologie gestaag door. Het Digital Symposium en Disseminiation Seminar van ALApp in Landshut (D) komt voor Tom dus op een goed tijdstip.
Tom is hiervoor voor uitgenodigd naar aanleiding van een presentatie op het e International Limescongres in september 2018 in Servië. Hij presenteerde toen de ontwikkeling van het publieksbereik van de Nederlandse Limes. Het symposium past in het Creative Europe Programme of the European Union.
Tom:” Ik ga naar dit symposium om te leren hoe we in Nederland de bestaande apps en algemene en lokale Limessites goed op elkaar kunnen laten aansluiten. Apps als ‘Langs de Limes en TimeTravel bijvoorbeeld en sites als RomeinseLimes.nl, Vici.org en ParkMatilo.nl . En welke applicaties we daar het beste voor kunnen gebruiken. Er is een nieuw prototype beschikbaar over de Muur van Antoninus Pius in Schotland en langs de Boven-Germaanse Limes in Zuid-Duitsland waar ik graag meer over wil weten. Het moet het publiek beter gaan bedienen, en dat is wat wij hier natuurlijk ook willen”.
Na het symposium gaat Tom Regensburg aan de Donau verkennen: een belangrijke Romeinse legerplaats aan de Boven-Germaanse Limes.
Volg Tom tijdens zijn bezoeken via Twitter@LimesNL en Instagram @tomhazenberg