Tom Hazenberg spreekt bij opening Romeinse Limes Zomer in Woerden!

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Op zaterdag 9 mei 2015 komen er heel veel Romeinse activiteiten tegelijk in Woerden. De Romeinen reizen tijdens de nationale Romeinenweek 2015 van 2 t/m 10 mei van Xanten (D) naar Alphen aan den Rijn en doen op 9 mei Woerden aan. Tevens wordt in dit weekend de eerste editie van de Romeinse Limes Zomer geopend in Woerden.

Romeinenreis
Om de paar jaar reist een grote groep re-enactors, gekleed als Romeinen langs de Limes om deze onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Dit jaar reizen ze in de Romeinenweek, die van 2 t/m 10 mei duurt, van Xanten (D) naar Alphen aan den Rijn. Op 9 mei zullen ze een dag in Laurium (Woerden) doorbrengen. In de Kerkstraat, nabij de Rijnstraat, waar de poort van het Castellum (het Romeinse fort) naar de rivier ligt, slaan ze hun kampement op. Vanaf 11 tot 16 uur willen ze u graag ontvangen om u over het dagelijks leven als Romeins soldaat te vertellen. Bovendien wordt dit bezoek aangegrepen voor nog meer Romeinse activiteiten voor jong & oud.

Romeinse Limes Zomer
De Romeinse Limes komt op nog meer manieren tot leven deze zomer! Naast de kampementen van de Romeinen in Woerden vindt in het weekend van 9 en 10 mei ook de allereerste editie van de Romeinse Limes Zomer plaats. De Romeinse Limes valt ruwweg samen met de huidige loop van de Rijn van Katwijk tot Millingen. In een brede strook rondom deze rivier organiseren musea, parken, horecagelegenheden, jachthavens, forten, landwinkels, speeltuinen en nog veel meer organisaties leuke en leerzame activiteiten. Het stopt niet in mei, want tot en met september worden er, elk tweede weekend van de maand, spetterende activiteiten georganiseerd. Van Katwijk aan Zee tot in Millingen aan de Rijn is publiek welkom voor rondleidingen, sport en spel, augmented reality, film, optredens, eten en drinken. Ook kan er langs en over de Romeinse Rijn gevaren, gefietst en gewandeld worden.

Het eerste Romeinse Limes Zomer weekend wordt feestelijk geopend in Woerden. Dat zal gebeuren door Tom Hazenberg, samen met Claudia Thunnissen, initiatiefnemer van de Romeinse Limes Zomer, de Utrechtse gedeputeerde mw. Pennarts en de burgemeester van Woerden, de heer Molkenboer. Deze feestelijke opening vindt plaats om 11 uur nabij het Stadsmuseum Woerden, tussen de Romeinen die in de Kerkstraat zijn neergestreken. In Woerden/Harmelen zijn op deze dag allerlei organisaties actief om u een Romeins arrangement aan te bieden. Het Gilde heeft een speciale wandeling langs de 7 gevonden Romeinse schepen uitgezet. Die vertrekt vanaf het Stadsmuseum. Ook het Romeinse Schip heeft weer een arrangement, varen, wandelen en museumbezoek, dat bij het Stadsmuseum begint. Verder kunt u varen met Bas, vanuit de Haven van Woerden naar fort Wierickerschans over de Oude Rijn.

Tijdens deze vaart krijgt u van de schipper informatie over deze voormalige noordgrens van het Romeinse rijk en kunt u ook met de route-app van izi.TRAVEL informatie krijgen over diverse locaties langs de rivier. Ook op de website van LangsdeLimes zijn een aantal vaar-, fiets- en wandelroutes opgeleverd.

Actueel te volgen op:
@LimesNL

 

 

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten