Tom op weg naar Cultuurprijs Provincie Zuid-Holland 2018

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Het zijn drukke dagen voor Tom Hazenberg.

Aanstaande maandag 12 maart krijgt hij uit handen van Jaap Smit, commissaris van de Koning en voorzitter van het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, de Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 uitgereikt.

Ondertussen gaat het gewone werk door. Tom is nu ook gevraagd een bijdrage te leveren aan Park Matillo.

Stichting Mooi Matillo, de beheerder van het park, wil in en rondom het park meer activiteit en levendigheid. Het idee is – afkomstig van Tom Leest, medebestuurslid van de stichting Mooi Matilo – om een Romeinse hardloopparcours aan te leggen. Een parcours over een afstand van een Romeins ‘stadium/stadion’ d.w.z. 185, 125 meter lang. Dit is de afstand waar ook het woord stadion vandaan komt. Een ander parcours wordt aangelegd over een afstand van een Romeinse Mijl, en dat is 1481 meter. Het idee is om langs het parcours enkele Romeinse mijlpalen te plaatsen.

Er wordt al gedacht aan Romeinse spelen tussen scholen uit de buurt of een jaarlijks sportevenement: De Romeinse Mijl van Matillo.

Kortom, het bruist van de ideeën op het kantoor van Tom.

De naam van de locatie waar Tom de prijs krijgt uitgereikt kan bijna niet toepasselijker: Theater Castellum in Alphen a/d Rijn.

Jan Breimer en Rozemarijn Buitenhuis

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten