Video: Leidse wethouder blij met Hazenberg Archeologie

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

BEKIJK VIDEO van unity tv op youtube

Bekijk video

Op 28 maart opende Hazenberg Archeologie officieel de deuren van haar nieuwe hoofdkantoor op de Lammenschansweg, 138c. Wethouder Jan-Jaap de Haan voerde samen met oprichter en directeur Tom Hazenberg de plechtigheid uit: het onthullen van de gevelreclame op het pand. In de toespraak die de wethouder gaf liet hij blijken zeer verheugd te zijn dat het Leidse bedrijf bij de keuze voor een nieuwe locatie opnieuw voor Leiden kiest.

Dit past volgens wethouder de Haan namelijk uitstekend bij de ambities van de Gemeente Leiden om ‘erfgoed hoofdstad’ van Nederland te worden. Een zogenaamde heritage campus, met daarin aandacht voor alle erfgoedstudierichtingen, en dus ook archeologie, is het streven.

Hazenberg werkt veel samen met de Universiteit Leiden en de gemeente, maar opereert landelijk. De diverse projecten die het uitvoert lopen uiteen van het adviseren van overheden tot het maken van publieksboeken en –presentaties.

Tot nu toe behoorde (opvallend genoeg) opgraven niet tot een van de kernactiviteiten van Hazenberg Archeologie: de focus lag op het geven van advies aan ontwikkelaars en overheden. Maar daar komt nu verandering in. Het bedrijf gaat zich bezighouden met het gehele archeologie traject, opgraven incluis. Hazenberg Archeologie zal zich daarnaast in de komende jaren ook meer gaan toeleggen op het zoeken naar de link die archeologie met toerisme heeft.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten