Visualisering van archeologie in Woerden

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Castellum Parkeergarage

De gemeente Woerden bleek een aantal jaren geleden zeer ambitieus te zijn aangaande de rol die archeologie moest gaan spelen bij het versterken van toerisme en de branding van het stadsmerk. De directe aanleiding hiertoe was de spectaculaire opgraving van een Romeins schip (de Woerden 7) middenin in de stad: deze trok veel aandacht van publiek en media. Hazenberg Archeologie deelde de Woerdense ambities en ontwikkelde het Drive-in-Museum: een parkeergarage (ontwikkeld op dezelfde locatie) die bol staat van archeologische platen, reconstructies en thematisch symbool gebruik.

Expo Woerden 7

Vijf jaar na de realisatie van de parkeergarage werd nog een element toegevoegd aan de parkeergarage: de Expo Woerden 7. De geconserveerde houten resten van het Romeinse schip werden teruggeplaatst, daar waar zij ooit werden ontdekt: de parkeergarage. Twee grote glazen wanden scheiden bezoekers van het schip, de fraaie reconstructietekeningen en twee Romeinse kinderen die spelen op de echte archeologische resten van de Woerden 7.

Ontdek Romeins Woerden

Niet alleen het Drive-in-museum en de Expo Woerden 7 zijn onderdeel van het beleefbare Romeinse Woerden. Er zijn nog tal van elementen die toeristen en bezoekers in Woerden kunnen ontdekken.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten