Zeer geslaagde Horizontreis Hadrians Wall

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Het was een prachtige reis met een fijne groep geïnteresseerde mensen. Daarnaast haakten  er een paar Engelse collega’s aan die een zeer waardevolle toevoeging aan de reis boden vanwege hun kennis en kunde t.a.v. Hadrians Wall en de Romeinse bezetting in Engeland in het algemeen.”  

Zijn eerste reis als gids voor de reisorganisatie Historizont zit erop: Tom Hazenberg heeft een intensieve week achter de rug. Met een groep zeer geïnteresseerde deelnemers trok hij langs de Romeinse Hadrians Wall in het noorden van Engeland. Het was zeker niet de eerste keer dat hij de regio bezocht, wat al snel duidelijk werd voor de deelnemers.  Bij de beroemde sites Birdoswald en Vindolanda haakten resp. de Engelse collega’s  Ian Haynes en Tony Wilmott aan en Andrew Birley en David Parkin.  “Dat blijven ook voor mij bijzonder waardevolle ontmoetingen’, aldus Tom. “Ik was erg blij met hun aanwezigheid”.

Bridging the North Sea

Archeoloog Hazenberg werd gevraagd voor deze rondreis langs de intrigerende Hadrians Wall, vanwege zijn grote kennis over de Romeinse tijd  en zijn betrokkenheid bij de Limes. Daarnaast is Hazenberg initiatiefnemer van het internationale project Bridging the North Sea. Dit programma richt zich op archeologisch en historisch onderzoek van en naar de Noordezeekust in de Romeinse tijd.   Zie ook https://romeinsekust.nl/2019/12/02/succesvolle-start-programma-bridging-the-north-sea/

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten