Zwammerdam schepen terug naar de regio!

Laat ons u verder helpen met uw archeologiebeleid

Bel 071-5126 216 voor een vrijblijvend advies of kies voor:

Voor het eerst in veertig jaar zullen onderdelen van de Romeinse Zwammerdam- schepen nog dit jaar te bezichtigen zijn in de regio Alphen aan den Rijn/Zwammerdam. Met het project Romeins Schip Ahoy! werken Hazenberg Archeologie, de provincie Zuid-Holland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen om de mastvoet van de Zwammerdam 4 en de losse stuurriem van vijf meter tentoon te stellen. Deze onderdelen worden samen met een roerblad uit Bodegraven gerestaureerd en in een mobiele tentoonstelling geplaatst. Voor betrokkenen partijen smaakt dit zelfs naar meer: er zijn concrete plannen om vijf Zwammerdam schepen voorgoed naar Alphen halen.

Bovendien wordt de vindplaats van de Zwammerdam schepen, Landgoed Hooge Burch,  in de loop van 2015 omgebouwd tot Romeins bezoekerscentrum met een Romeinse Route en een permanente tentoonstelling. Deze tentoonstelling gaat uiteraard over de Zwammerdam schepen en het leven langs de grens van het Romeinse Rijk. Het bezoekerscentrum zal gedeeltelijk worden gerund door cliënten en bewoners van het landgoed van zorginstelling Ipse de Bruggen.

Meer informatie over het onderwerp en een interview met Tom Hazenberg, 1Arch / Hazenberg Archeologie, vind je hier:

http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/rijnenveen/article27301404.ece/Romeinse-vondsten-te-zien?lref=r_regionaal

Volg de Limes op twitter: @LimesNL

Uitgelichte afbeelding v.l.n.r.: Roeland Brouns, directeur vastgoed Ipse de Bruggen, geeft op 30 januari jl. het Schetsontwerp Landgoed Hooge Burch – Heerlijk Haven aan de Romeinse Limes aan gedeputeerde Han Weber (ZH) en wethouder Kees van Velzen van Alphen aan den Rijn.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van onze activiteiten